foto Cosmin Bumbut bumbutz.ro (reproducere cu permisiune) – album ”Bumbata”, fotografii din Penitenciarul Aiud
foto Cosmin Bumbut bumbutz.ro (reproducere cu permisiune) – album ”Bumbata”, fotografii din Penitenciarul Aiud

Cosmin Bumbuţ

S-a născut în 1968 la Baia Mare și a urmat Facultatea de Jurnalism din București, iar mai târziu Academia de Teatru și Film, secția Imagine de film și TV.

Lucrează de peste 20 de ani ca fotograf independent, publicând fotoreportaje şi pictoriale în reviste precum Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema veche şi Viva!. În 1999, a devenit membru fondator al grupului fotografic 7 Zile, iar, în 2009, a lansat revista de artă şi cultură vizuală Punctum. A obţinut premiul pentru imagine de la Uniunea Cineaştilor din România (în 2011, pentru filmul Încearcă să nu clipeşti), iar, la nivel internaţional, a fost premiat în cadrul B&W Spider Awards (2006), International Photography Award (2006) şi International Competition for Print Advertising and Design (2002). A mai publicat Cuba continuă (coautor, Editura Art, 2012), 7 Zile – 7 Ani în Maramureş (coautor, Editura Humanitas, 2007) şi Transit (Humanitas, 2002). Fotografiile sale au mai fost publicate în Itinéraires d’une vie. E.M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (2003) şi Lenswork (2003).

foto Cosmin Bumbut teleleu.eu

Albumul “Bumbata”

foto ”Bumbata”, copyright Cosmin Bumbuțbumbutfoto ”Bumbata”, copyright Cosmin Bumbuț

Puteţi achiziţiona albumul “Bumbata”
(ediţie bilingvă) accesând linkul de pe imagine.

Video “Bumbata”

Contact

Fotografii “Bumbata”

galerie cu fotografii din inchisoarea din Aiud

Drepturi de autor: Cosmin Bumbut (reproducere cu permisiune)

Proiectul “Bumbata”

Proiectul în sine a luat naștere în 2005 când Cosmin a început să documenteze viața din închisorile din România, începand cu Penitenciarul Aiud. De atunci acesta a vizitat de nenumărate ori multe penitenciare din țară (Aiud, Chilia Veche sau Penitenciarul de femei de la Târgșor) fotografiind constant.

Proiectul și-a propus realizarea unui album intitulat Bumbata, despre Penitenciarul Aiud. Pentru ca Bumbata să ia ființă era nevoie de 10.000 de lei iar pentru strângerea lor s-a apelat la o platformă de strângere de donații.

În doar șase zile suma a fost strânsă:

“Mulțumesc tuturor prietenilor-susținători. Deși nu mă așteptam, Bumbata a trecut de pragul de 100% după numai 6 zile. Dar m-am gândit să nu închei proiectul aici: dacă reușesc să mai strâng 5.600 de lei, toți susținătorii mei de până acum, dar și cei care li se alătură, vor primi un album foto de o calitate mult mai bună decât cea pe care mi-o propusesem inițial, în limita celor 10.000 de lei. Astfel, cu ajutorul unei finanțări mai mari, Bumbata va avea supracopertă și copertă cu timbru sec, forzaț colorat, și o hârtie mai groasă și mai frumoasă (130 g, dublu cretat-mat). Și încă o dată, vă mulțumesc că mă ajutați să finalizez unul dintre cele mai îndelungate proiecte de-ale mele.”

Surse texte despre autor: totb.ro, carturesti.ro, fotoaventura.ro