Colegiul Tehnic Aiud

Colegiul Tehnic Aiud Aiud, a luat fiinta în anul 1968 pentru pregatirea fortei de munca necesare Intreprinderii Metalurgice Aiud care începuse sa se dezvolte.

Începutul a fost modest: câteva clase de scoala profesionala si ucenici. In 1971 s-au înfiintat primele clase de liceu industrial carora li s-au adaugat apoi clase de învatamânt postliceal (tehnica si maistri). Pe masura ce Intreprinderea Metalurgica se dezvolta s-a marit numarul de clase, ajungându-se la aproximativ 2000 elevi pe an scolar.

Asa se explica faptul ca marea majoritate a fortei de munca a intreprinderii s-a format în scoala noastra, în meseriile: strungari, frezori, rabotori, electricieni, lacatusi, otelari, forjori-tratamentisti, etc. Pe masura ce investitiile în industrie au început sa scada s-a redus treptat si numarul claselor. De câtiva ani acesta este constant: 16 clase de liceu, 10 clase de scoala profesionala si 3 clase de învatamânt postliceal.

INFO

  • Adresa: Strada Ion Creangă 14, Aiud 515200, Romania
  • Telefon: +40 258 861 018

Odata cu schimbarile produse dupa anul 1990 în domeniul economic , scoala noastra s-a adaptat noilor cerinte, introducând noi specialitati: informatica si contabilitate la liceu, instalatori tehnico-sanitari si confectioneri îmbracaminte la scoala profesionala. Pentru buna pregatire teoretica si practica a elevilor, scoala dispune de: 5 laboratoare, 22 cabinete, 5 ateliere, toate acestea cu o foarte buna dotare, un amfiteatru, o baza sportiva, o biblioteca cu 22.000 volume si o sala festiva.

Toate posturile didactice sunt acoperite cu cadre didactice cu o foarte buna pregatire de specialitate si pedagogica. Ca urmare a acestor conditii, an de an, elevi nostri au obtinut rezultate foarte bune, atât la concursurile scolare cât si la admiterea în invatamântul superior. Astfel la olimpiadele scolare faza judeteana, anual elevii scolii obtin între 20 – 25 premii si mentiuni, o parte dintre acestia reprezentând cu cinste judetul la fazele nationale unde în ultimii 4 ani s-au obtinut 3 premii II si o mentiune la matematica, 3 premii II, 2 premii III si 3 mentiuni la fizica.

Imagini vechi

Colecţia de cărţi poştale Robert Lixandru / fotolix.eu

În ceea ce priveste admiterea în învatamântul superioar putem afirma ca în fiecare an liceul nostru obtine rezultate foarte bune, astfel din cele 20 de promotii, peste 1000 de absolventi au reusit (multi pe primele locuri) la facultati de prima marime: medicina, drept, stiinte economice, metematica-informatica, fizica, automatizari-calculatoare, electrotehnica, electronica si telecomunicatii, constructii de masini, filologie, sociologie, etc.

Datorita acestor frumoase rezultate scoala noastra se bucura de un real prestigiu atât pe plan local cât si judetean.

Avem certitudinea ca, datorita bazei materiale existente, rezultatele obtinute, precum si bunei pregatiri profesionale, seriozitatii si daruirii cadrelor didactice (dintre care o parte fosti elevi), spre scoala noastra vor veni, ca si pâna acum, o mare parte din cei mai buni absolventi de gimnaziu din municipiu si împrejurimi.

Album imagini

click pe imagine pentru a vedea albumul complet