fbpx

Servicii

Servicii oferite de firme și persoane aiudene. Bijuterie, școală de arte, școală de dans, servicii funerare, curățătorie, etc.
înapoi

János Hegyi
preia
tăierea lemnelor de foc
Aiud, strada Teiuș

Numărul de telefon 67.

Școala de pictură.
Aduc la cunoștința stimatului public că am deschis o școală de pictură, în casa mea, pe strada Rakoczi nr. 54.
Cei care doresc să învețe, se pot interesa după-masa, la locuința mea. Accept pictura de portrete.

Nyomárkai Béla,
Artist grafician și pictor

Am norocul de a aduce la cunoștința stimatului public că, cu prilejul Sărbătorilor de Crăciun, ofer mari reduceri de preț la achiziționarea CEASURILOR DIN AUR ȘI ARGINT, precum și la orice (produs din) argint chinezesc.

Cu respect, cer patronajul dumneavoastră,
KLEIN SAMU
ceasornicar șI bijutier

Informez publicul mult apreciat, că în Aiud, pe 1 iulie, în timpul vacanţei de vară, în sala mea proprie de dans deschid o ŞCOALĂ DE DANS pentru copiii mici, după amiază de la 4 până la 6, pentru adulţi de la 8 pînă la 10 seara, fiecare dans este predat în stilul cel mai modern şi mai frumos.

Predau lecţii private de dans Boston pentru grupuri şi indivizi în familii inteligente, clasa superioara, la condiţii avantajoase. Lecţiile conţin toată coreocgrafia dansului şi estetica corpului. Înscrierea se face în sala dansului în orice oră în timpul zilei.

Cerând suportul dumneavoastră,
Herlitska Nándor
Profesor de dans certificat

Dric funerar deschis și cu sticlă.

Am norocul de a anunța, ca FIRMA MEA FUNERARĂ a fost redecorată conform modei moderne.

Firma mea astăzi este echipată cu trei dricuri funerare, și aș dori să vă atrag atenția asupra dricului cu părțile de sticlă. Depozitul este bogat echipat cu toate felurile de sicrie, coroane de flori și accesorii, de asemenea am un depozit bogat de țesături și accesorii pentru haine de doliu.

Cerând suportul stimaților clienți,
Cu respect
Korbuly Bálint

Anunț.
Internatul Colegiului Bethlen anunță licitație pentru viitoarea aprovizionare cu apă potabilă și pentru spălat, precum și pentru transportul apei uzate, pentru anul școlar 1900-1901. Ofertele se depun în scris, la directorat, până la data de 15 august anul curent. Tot la directorat, pot fi aflate detalii și condițiile  participării la licitație.

Aiud, 4 august 1900
Directoratul Colegiului Bethlen

Firma funerară a lui Iosif Tangel
Aiud, Piaţa Principală nr. 4, apartament la acelaşi etaj.

Subsemnatul îndrăznesc să mă refer cu cel mai profund respect la recunoaşterea câstigată în trei ani de la înfiinţarea institutului, recunoaştere căştigată pentru ceremoniile de curăţare, un proces profesional precis, decent şi milostiv, nu numai în cadrul aristocraţiei, cât şi în cadrul moşierilor şi a onoratei audienţe.

Aici trebuie să menţionez modest, că această recunoaştere şi câştigarea totală a încrederii onoratei audienţe, m-a încurajat-fără a lua în considerare oboseala şi sacrificiul material- să ridic institutul la nivelul companiilor funerare văzute în oraşele mai mari.

Obiectele de investiţie nou dobândite pot fi vizionate oricând în instituţie, îmi permit să organizez înmormântările cu cea mai impozantă conducere şi cea mai strictă supraveghere, la preţurile cele mai ieftine.

Din acest motiv, mă recomand în mod umil în cazurile de deces, pentru efectuarea înmormântării.  Mă ocup personal de fiecare comandă şi cu toată silinţa caut încrederea şi recunoaşterea deplină a clienţilor mei.

Cerând patronajul onoraţilor clienţi,

Vă rămân cu stimă,
József  Tángel,
Aiud, 10 martie 1903

Deschidere școală de dans!

Am norocul de a recomanda în atenția mult stimaților părinți, că în acest an, pe 1 august, deschid un curs de dans pentru copii inteligenți, pe strada Teiuș, nr. 4, în sala mea de dans.
Înscrierea se face de la 8 dimineața până 6 seara.

Cursul Gentre-Boston
se ține în condiții avantajoase nu numai pentru grupuri, dar și individual.

Cu respect
Herlitska Nándor

Korbuly Kristof
vă recomandă magazinul de haine de modă pentru femei şi bărbaţi, bogat echipat, şi primul institut funerar de înmormintare la Aiud.

Curățătorie de haine

Sunt norocos să informez atât publicul local cât și cel rural că mă angajez să curăț toate rochiile de top pentru femei și bărbați cu responsabilitate; – perdele, lenjerie de pat și fețe de masă, deci toate tipurile de articole de toaletă.

Având încrederea onoratului public
Izsó Istvánné (doamna Izsó)
Aiud, Piața Principală

Tot acolo este un spațiu mare de închiriat.

Noul magazin cu ceasuri și bijuterii.

Cu respect înștiințez onoratul public că începând cu data de 2 decembrie, deschid noul, modernul și bine-aprovizionatul magazin cu ceasuri și bijuterii. Acesta se află în clădirea Școlii gimnaziale de fete din Aiud, în locul fostului magazin al lui Fesztinger.

Ofertă diversificată și ieftină de tot felul de bijuterii: briliante pentru bărbați și femei, pandantive, brățări, ceasuri și lănțișoare din aur pentru bărbați și femei, ceasuri din argint și nichel pentru bărbați și femei, lanțuri, pendule, ceasuri de perete și deșteptătoare, obiecte din argint chinezesc, instrumente optice, etc.

Repar rapid, prompt și la prețuri convenabile orice fel de ceasuri și bijuterii.
Asigurându-vă de servirea promptă și conștiincioasă, aștept cu încredere stimatul public.

Cu respect,
Hartmann Salamon
ceasornicar și bijutier

Cadouri de Crăciun, sursa celor mai favorabile cumpărături.

Companie nouă de călcat haine și curățare chimică

Am norocul să vă atrag atenția, ca în Piața Principală nr. 9, în casa lui Miklós Sándor, pe 1 ianuarie 1907, deschid un institut de călcat și curățare chimică de lenjerie de femei și bărbați.

Anii de experiență, obținută în capitală va asigura garanția, că toate comenzile efectuate de stimații clienți, precum și curățarea perdelelor de dantelă și a altor confecții manuale, călcarea și colorarea lor, călcatul și lustruitul cămăsilor, gulerilor și manșetelor se efectuează conform preferințelor cele mai sensibile, la prețurile cele mai avantajoase.

Aspirația mea principală este să obțin satisfacerea totală.
Cerând patronajul onoratei audiențe, cu toată stima vă rămân
Zsófia Miklósy
(Casa Miklos Sándor)

Noul  ceasornicar și aurar
În Aiud, vis-a-vis de Banca de Economii

Cu respect, aduc la cunoștința onoratului public că magazinul meu cu ceasuri și obiecte din aur, care s-a situat și a înflorit multă vreme în Ocna Mureș, l-am mutat în Aiud în casa dinspre Bauer, vis-a-vis de Banca de Economii. Această mutare am hotărât-o în urma distrugerii totale a casei mele datorită inundațiilor din anul trecut.

Accept orice muncă din acest domeniu, astfel: reparații de ceasuri de perete, cu pendul, deșteptătoare și cronometre; reparații de bijuterii, gramofoane, biciclete și mașini de cusut; de asemenea, confecționez rapid și exact sonerii pe curent, pe care le instalez la cele mai avantajoase prețuri.

Ținând cont de calificarea mea, am curajul să amintesc faptul că am lucrat și încă mai lucrez atât pentru mina de sare din Ocna Mureș, minele de sare din Ardeal, cât și pentru fabrica de sodă din Ocna Mureș. De asemenea, i-am mulțumit în totalitate cu munca mea pe domniile lor groful Teleky Adam, groful Mikes Kelemen și groful Bethlen Jozsef.

Cu ocazia marelui exercițiu al Majestății Sale (Franz Joseph) din anul 1895 la Huedin, am revizuit, spre cea mai mare mulțumire, ceasurile din toate apartamentele.
Scopul meu principal va fi și de acum înainte acela de a mulțumi stimatul public aiudean și din țară, prin munca mea de calitate.

Acestea fiind spuse, rog sprijinul stimatului și binevoitorului public.

Rămân profund recunoscător,
R. Visky Bela
Ceasornicar cu diplomă

Din colecția: Bibiliotecii Documentare “Bethlen Gábor” Aiud
Suport materiale: Edina Gordán, Bibliotecar, Bibilioteca Documentară “Bethlen Gábor” Aiud
Traduceri în limba română: Andrea Kis, Cristina Budușan, Robert Lixandru

error: Conţinut protejat! AiudulMeu.ro